Circuit Sri Lanka - Classic Ceylon - calatorie in timp, 8 zile cu aroma ceai, scortisoara si vanilie8 zile

Un circuit complet de 8 zile in Sri Lanka cu zbor inclus din Bucuresti (la cerere si din alte orase) in care veti explora orasele antice si medievale, capitatele istorice dar va veti si bucura in acelasi timp de experiente autentic locale si gastronomice, de miresmele imbietoare ale condimentelor si de natura salbatica din parcurile nationale.

Tur privat cu plecari zilnice in 2017 pentru minim 2 persoane si ghidaj privat in limba engleza la destinatie.

Despre Experienta

Toate serviciile la sol sunt asigurate de partenerii directi ai Fresh Holidays in Sri Lanka - cea mai mare companie de turism din regiune care opereaza de peste 40 de ani in India, Sri Lanka, Nepal si Buthan.

Elemente definitorii ale programului

  • Rocile Sigiriya Lions
  • Polonnaruwa
  • Pestera Dambulla
  • Lectie de gatit in Gradina Spice
  • Plimbare prin plantatia de ceai din Nuwara Eliya
  • Faimosii dansatori Kandy
  • Pooja la Templul Tooth
  • Leoparzii din Parcul National Yala

*Programul este calculat cu zbor inclus din Bucuresti insa pretul se poate modifica in timp in functie de variatia costurilor biletelor de avion pe anumite perioade. Pentru a beneficia de pretul actualizat al acestui pachet disponibil pentru perioada dorita de dvs, va rugam sa transmiteti o solicitare scrisa pe mail sau sa ne contactati telefonic.

Itinerar

Vezi pe harta

Ziua 1 – Ayubowan! Bun venit in Sri Lanka!

Hotel: Paradise Beach Hotel (3*)
Regim masa: Mic dejun

Odata ajuns pe aeroport vei fi intampinat de catre partenerii nostri in aceasta destinatie, care te vor conduce spre hotelul din Negombo.  Restul zilei este libera, iar invitatia noastra este sa te destinzi la piscina hotelului.

Cazare in Negombo.

Ziua 2 - Incursiune in timp. Vizita Sigiriya Rock Fortress.

Hotel: Kassapa Lion's Rock (3*)
Regim masa: Mic dejun

Experienta noastra in Sri Lanka incepe prin vizitarea celei mai faimoase atractii – Sigiriya Rock Fortress.  Te anuntam ca nu este deloc  o vizita facila prin prisma locatiei sale inedite. Astfel, pentru a ajunge sa admiri ruinele civilizatiei antice Kassapa, trebuie sa urci treptele ce inconjoara peretii aproape verticali ai versantului, in varful caruia se intinde faimosul sit istoric.  Odata ajunsi la inaltime, pajistile intesate cu flori de liliac, elesteele si templele te vor convinge ca efortul este insa pe deplin meritat.

Cazare in Sirigiya.

Ziua 3 - Armonie intre cultura si religie. Vizita orasul medieval Polonnaruwa.

Hotel: Kassapa Lion's Rock (3*)
Regim masa: Mic dejun

Fosta capitala medievala in vremea regelui Parakramabahu I, orasul Polonnaruwa  respecta o linie armonioasa a impletirii dintre antica mostenirea culturala si credintele religioase. Frumusetea  arhitecturala este de-a dreptul rapitoare,  ea fiind exprimata prin temple budhite – stupas, statui intruchipandu-l pe Buddha, canale de irigatie ingenioase sau sculpturi  Hindu. Fiind una dintre marile mosteniri cultural-istorice ale umanitatii, acesta  a fost inclus inca din anul 1982 in Patrimoniul Mondial UNESCO.

Cazare in Sirigiya.

Ziua 4 – Istorie. Condimente. Cultura.

Hotel: Senani Kandy (3*)
Regim masa: Mic dejun

Apreciat inca din antichitate  pentru  pozitionare sa la intersectia unora dintre cele mai importante artere comerciale, orasul Dambulla se remarca atat prin importanta sa economica cat si prin bogatia istorico-culturala. Flancat de 5 temple construite in pesteri , maretul temple din aur inchinat lui Buddha este unul dintre cele mai importante obiective si  impresioneaza prin picturile sale si prin cele 150 de statui infatisandu-l  pe Buddha.

Dupa aceasta vizita cu incarcatura spirituala, ne vom indrepta spre orasul Matale, unde esti invitat fie la o ceasca de ceai in Gradina  Condimentelor si la o prezentare a insusirilor  terapeutice ale condimentelor , fie sa explorezi strazile orasului, intr-o mica aventura urbana.

Dupa pranz, ne continuam calatoria spre orasul Kandy, o alta locatie apatinand Patrimoniul Mondial UNESCO.  Vom descoperi orasul la pas, printr-un tur care vizeaza centrul orasul cu ale sale strazi incarcate de bazaruri, magazine cu suveniruri si muzee.  Insa, poate cea mai importanta vizita a zilei o constituie cea a templul Dintelul Sancru al Lordului Buddha. 

Cazare in orasul Kandy.

Ziua 5 – Elefanti. Ceai. Relaxare.

Hotel: Summer Hill Breeze (3*)
Regim masa: Mic dejun

Odata ajunsi pe plantatia de cocos, sa nu te miri cand vei vedea pui de elefant hraniti cu biberonul care se bucura de noua lor casa. Acesti gingasi giganti, ramasi orfani , se bucura de atentia unei echipe iubitoare in cadrul Orfelinatul Elefantilor Pinnawala infiintat in anul 1975.

Nu puteam sa vizitam Sri Lanka fara a savura o ceasca din cel mai bun ceai din lume.  De asemenea, vom observa procesul de productie in cadrul fabricii si ne vom plimba pe plantatia de ceai.

Peste noapte vom fi cazati in Nuwara Eliya, intr-un dintre cele mai faimoase resorturi ale tarii, apreciat pentru pozitionarea sa pe deal, care confera un climat si un peisaj deosebit.

Cazare in Nuwara Eliya Resort.

Ziua 6 – Yala Safari Tour

Hotel: Chandrika (3*)
Regim masa: Mic dejun

Astazi vom porni intr-o expeditie in Yala,  cel mai vizitat parc national al tarii, nucleul naturii salbatice din Sri Lanka. Acesta este o combinatie perfecta intre peisaje deosebite si animale salbatice printre care se numara elefanti, caprioare, jackal si cea mai mare populatia de leoparzi din lume.

Ziua 7 – Galle –Capitala Epica a Sudului

Hotel: Grand Oriental (3*)
Regim masa: Mic dejun

Orasul Galle se distinge de orice alt oras al Sri Lancai datorita influetelor arhitecturale olandeze.  Chiar daca au trecut mai bine de trei secole si jumatate zigurile de aparare, fortificatiile si farul au fost intretinute cu grija pentru a pastra viu spiritul colonial olandez. Desi pare a fi un museu in aer liber, Galle esteun oras efervescent fiind atat un centru administratic cat si unul comercial.

Dupa ce  vom servi pranzul la restaurantul Galle, ne vom indrepta spre Colombo.

Ziua 8 – La revedere, Sri Lanka!

Hotel: Grand Oriental (3*)
Regim masa: Mic dejun

Circuitul nostru in Sri Lanka a luat sfarsit, astfel ca dupa servirea mic dejunul vom fi transferati din Colombo la aeroport, pentru zborul de intoarcere.

Preturi

Plecari oricand, la cerere

Interval plecareDetaliiPret
12.01.2017-01.04.2017
Regim masa: Mic dejun
Durata: 7 nopti
Zborul din Bucuresti este inclus
Cazare: Hoteluri de 3 stele
Valabil pentru minim 2 turisti
1669 EUR
Rezerva
01.04.2017-31.10.2017
Regim masa: Mic dejun
Durata: 7 nopti
Zborul din Bucuresti este inclus
Cazare: Hoteluri de 3 stele
Valabil pentru minim 2 turisti
1599 EUR
Rezerva

Servicii incluse

- Cazare in camera DBL cu mic dejun la hoteluri din oferta sau similar
- Zbor OTP – CMB – OTP
- Taxe de aeroport
- Bagaj de cala
- Bagaj de mana
- Catering in avion
- Toate transferurile necesare
- Transport in vehicul confortabil ( microvan) cu aer conditionat, omologat pentru transport touristic de persoane
- Sticle cu apa pe durata turului
- Sofer vorbitor de limba engleza
- Ghid privat vorbitor de engleza
- Asistenta turistica in limba engleza 24/7 asigurata de partenerii directi ai Fresh Holidays in Sri Lanka
- Taxe de intrare pentru obiectivele de pe traseu : Adapostul pentru elefanti Pinnawala, Templul pestera Dambulla, Fortareata Sirigiya Rock, Polonnarua, Templul Dintelul Sacru, Parcul National Yala, pranz in Galle.
- Toate excursiile si tururile mentionate in program
- Asigurari medicale si storno – polita Turist Plus Premium, compania GeneraliServicii neincluse

- Pranzurile, cinele si bauturile pe durata circuitului
- Cheltuieli personale
- Orice alt serviciu care nu este mentionat ca fiind incluse


Experiente Similare